MENGENAI DAN HUBUNGI BLOGGER

Blogger yang mengerakkan UTARA BIZ adalah Arzaman Sulaiman yang mempunyai pengalaman menulis lebih 30 tahun. Pernah bekerja dengan akhbar BACARIA sebagai Wakil di Pulau Pinang, Utusan Malaysia dan Harian Watan malah menjadi penyumbang kepada pelbagai akhbar tabliot di negara ini.


Pernah menjadi penulis politik dengan menulis untuk pelbagai akhbar tabliot seperti Eksklusif, Siasah, Editor Surai Janib, Buletin Utama, Buletin Rakyak, Fajar Islam malah banyak banyak lagi. Pernah menyumbang untuk majalah Minda dan juga Dakwah.

Arzaman juga pernah dilantik menjadi Editor/Pengurus Penerbitan Buletin UMNO Negeri Pulau Pinang yang dinamakan “SUARA MUTIARA”,  juga sebagai Editor/Pengurus Penerbitan penerbitan Buletin Pemuda UMNO Negeri Pula Pinang “MINDA PEMUDA”  juga dilantik sebagai Editor/Pengurus Penerbitan Buletin UMNO Bukit Mertajam “ BULETIN BUKIT”.

Akhir-akhir ini Arzaman Sulaiman menumpukan perhatian dalam Penulisan Skrip Drama TV dan dalam rangka menghasilkan beberapa E-Book dan E-Novelet. E-Book pertama berjudul “Proses Penciptaan Telemovie : Pertemuan Di Kaki Gunung Jerai” telah berada di pasaran.

Disamping itu Arzaman Sulaiman menggunakan bakat  anugerah Ilahi kepadanya untuk membantu perniaga khususnya perniaga kecil untuk memperkenal dan membuat promosi di Internet dan media social DI Portal UTARA BIZ  dengan bayaran cukup berbaloi dengan khidmat yang di beri. No comments:

Post a Comment